top of page

Vakantie met hond in Frankrijk? Hier kun je naartoe!

Zin om in de vakanties met de hond(en) een tripje te maken naar het zuiden maar zie je het niet zitten om een lange afstand af te leggen? Goed nieuws: dat hoeft niet! Hier vind je drie leuke hondvriendelijke vakantiehuisjes in Frankrijk die jou en je viervoeter ongetwijfeld een fantastische ervaring bezorgen.

 

1

De Gîte in Midden-Frankrijk (2 personen)

Volledig tuinomheining van 1,25m hoog


Altijd al eens een actieve vakantie met jouw hond willen ervaren? Dan is dit plekje wel iets voor jou! Op 2,5 hectare grond en midden in de natuur van de Combrailles, staat deze gîte. Het huisje heeft één omheinde terrastuin, met schapengaas, van 1,25m hoog. Via een poortje heb je rechtstreekse toegang tot diverse wandelpaden. Op nog geen 100m vind je bijvoorbeeld een recreatiemeer en een bos. Hoe leuk is dat!


Naast deze en vier andere gîtes biedt dit domein een arsenaal aan activiteiten die je samen met je hond kan beleven. Is jouw hond erg speels? Dan kan hij of zij zich ongetwijfeld uitleven in het omheinde speelveld (hoogte 1,25m). Is jouw hond eerder een speurneus of houdt die liever van putjes delven? Laat hem of haar dan lekker graven in het omheinde snuffelveld (hoogte 1,40m). Toch liever zwemmen? Ook dan heb ik goed nieuws voor jouw viervoeter! Want ook zwemmen is mogelijk in de nabijgelegen meren.


Ga je op reis met iemand in een rolstoel? Goed nieuws, op dit domein zijn er aangepaste gîtes!


Voel je helemaal thuis bij in dit pittoreske vakantiehuisje waar je hond welkom is.

 

2

Het Tijdloze Huisje in Dordogne (+/- 5 personen)

Volledige ommuurde tuinomheining van 1,60m hoog


Het Tijdloze Huisje is een ruw pareltje gelegen in een prachtig natuurpark op een terrein van meer dan 50 hectare! Op dit grote terrein vind je ook het Het Zwaluw Huisje. Beide vakantiehuisjes hebben hun oorsprong in 1194 en zijn privé te huren.


De tuin van dit hondvriendelijk huisje is veilig ommuurd met een hoogte van 1,60m en heeft een eigen privé-ingang waardoor je niet in contact hoeft te komen met de honden van de eigenaren. Deze honden worden ook steeds apart gehouden en lopen niet zonder toezicht los op het domein. Dit vakantiehuisje heeft hele grote troeven. Er is niet alleen een riviertje, die je met een kano kan afvaren, maar je kan er ook zwemmen in je eigen meer!


Verder biedt het domein een groene oase waar je je kunt onderdompelen in natuur en cultuurhistorie. Meerdere honden zijn toegelaten.


Ps: Voor de avonturiers onder ons is het mogelijk om helemaal off-grid te gaan (zonder elektriciteit en alles zelfverzorgend). Je zet jouw tent dan ergens op het domein neer. Hoe cool is dat?!


Meer weten over dit hondvriendelijk vakantiehuisje in Frankrijk?

 

3

Het Zwaluw Huisje in Dordogne (6 à 8 personen)

Volledige ommuurde tuinomheining van 1,60m hoog


Zoals hierboven al vermeld, vind je dit vakantiehuisje op hetzelfde domein als dat van Het Tijdloze Huisje. Ook dit huisje heeft een eigen privé-ingang waardoor je viervoeter niet in contact hoeft te komen met de honden van de eigenaars.


De tuin is veilig omheind door een breukstenen muur van 1,60m hoog. Ook hier zijn er meerdere honden toegelaten. Naast het zwemmen en kanoën kan je vier kastelen bezichtigen en vind je een gezellig dorpje op wandelafstand.


De accommodatie ligt in een zeer diervriendelijke buurt. Neem je hond(en) zeker mee wanneer je wilt gaan eten want je kan vele restaurantjes bezoeken waar honden welkom zijn. De sportievelingen onder ons kunnen helemaal losgaan door te kiezen voor rotsklimmen, paardrijden, boogschieten en zelfs paragliden!


Je vindt in de buurt ook veel gezellige marktjes en lokale bio-producten, sfeervolle dorpjes, mooie steden en gezellige terrasjes. Zeker eens een bezoekje waard dus!


Nog enkele hondenspulletjes nodig voor je vertekt op vakantie naar Frankrijk? Kijk zeker eens op Feline & Finn. Of wil je liever op vakantie in de Ardennen? We schreven onlangs een artikel over vijf vakantiehuisjes met een omheinde tuin in de Ardennen.

bottom of page