top of page

Met de hond naar Frankrijk in deze drie hondvriendelijke vakantiehuisjes

Wil jij ook leven als "hond" in Frankrijk? Ga op vakantie in deze prachtige vakantiehuisjes met omheinde tuin waar jouw viervoeter van harte welkom is!

 

1


Het Franse Huisje in Rhône-Alpes, Frankrijk

(8 personen)

Volledige tuinomheining van 1m hoog metalen hekken en Bekaert-draad


Deze alleenstaande villa vind je terug in Rhône-Alpes, Ardèche. Een prachtige locatie met veel bezienswaardigheden en mooie wandelingen om te maken met je allerliefste viervoeter.


Geniet van de rust en van het mooie uitzicht vanop het terras. Koel op warme zomerdagen af in het prachtige zwembad of ga kajakken en kanoën in de buurt. Laat je hond zeker niet thuis, maar neem hem of haar mee naar dit pareltje want honden zijn van harte welkom!


De tuin is omheind met Bekaert-draad en metalen hekken van 1m hoog. Ga je er graag ook op uit? Bezoek dan zeker "Les Gorges de l'Ardeche", "Vallont Pont d'Arc" of tal van pittoreske dorpjes in de buurt. Plezier verzekerd en zelfs meerdere honden zijn toegelaten!

Wil je meer weten over dit pareltje? Bekijk dit hondvriendelijk vakantiehuisje in Rhône-Alpes, Ardèche.

 

2


Het Schoolse Huisje in Balaguier-d'Olt, Frankrijk (2 personen)

Volledige tuinomheining met stevig gaas van 1,65m hoog


Wil jij op reis gaan waar jouw hond zich in een paradijs waant? Ga dan zeker langs bij dit "Schoolse Huisje". Zoals de naam al doet vermoeden is dit landelijk gelegen vakantiehuisje ondergebracht in een oud klaslokaal. Ondanks dat de gîte naast het woonhuis van de eigenaren staat, heb je van hen en hun honden geen last! De gîte heeft een eigen ingang, privé tuin en een overdekt terras!


De tuin van de gîte is ca. 335 m² en volledig omheind met stevig gaas van minstens 1,65m hoog. De grond onder de omheining is verstevigd met cement zodat honden er zich niet onderdoor kunnen wurmen of zich eruit kunnen graven. De gaten van het gaas zijn klein genoeg, zodat ook kleine honden veilig in de tuin kunnen ravotten.


De tuin grenst voor een groot deel aan een weiland. Wees gerust, er lopen geen dieren in zoals koeien of schapen. In de vroege ochtend kan je soms een ree of vos spotten.


Houdt jouw hond van zwemmen? Dan kan je via een poortje de weg oversteken naar een stromend beekje. Op 1 km wandelen ligt ook de rivier "de Lot", waar je samen met je viervoeter een frisse duik kan nemen tijdens de warme zomerdagen. Hoe leuk is dat?!


In dit hondvriendelijke huisje zijn er meerdere honden welkom!


Boek een weekendje weg met jouw hond bij dit vakantiehuisje.

 

3


Het Lavendel Huisje in Loubejac (6 personen)

Volledige tuinomheining met Bekaert-draad van 1,10m hoog


In dit prachtig vakantiehuis kom je volledig tot rust met het gezin en de doggies. Geniet tijdens de wintermaanden van de warme jacuzzi in de tuin of van de wekelijkse avondmarkt met lokale specialiteiten tijdens de zomermaanden. Plan een bezoekje in de wijngaarden van Cahors of ga naar de grote kastelen van Beynac, Biron en Bonaguil, evenals de rivieren Dordogne en Lot die vlakbij het huisje zijn.


De tuin is omheind met Bekaert-draad die vanaf de grond 1,10m hoog is (draad is niet in grond ingegraven). Tussen de tuin van het vakantiehuis en het huis van de eigenaren ligt een stuk weide waar mogelijks wel koeien zichtbaar zijn.


Belangrijk om weten is dat de eigenaren tijdens jullie verblijf absoluut rekening houden met jullie privacy. Aan het vakantiehuis vind je nog een binnentuin die ook volledig omheind is met een muur en houten schutting van 2m hoog. Ideaal voor de acrobaten tussen de viervoeters!


Standaard zijn twee honden toegelaten maar meerdere honden zijn ook welkom als je dit bespreekt met de eigenaren.


TIP: Geef bij het doorgeven van het aantal honden, zeker ook de rassen mee. De eigenaren leggen de geschikte kussens, eetbakken en speelgoed klaar zodat jouw hond zich bij aankomst volledig thuis voelt!


Ga op vakantie met je hond naar dit hondvriendelijke vakantiehuisje met omheinde tuin.


Blijf je liever met je viervoeter in eigen land tijdens je vakantie? Bekijk dan zeker onze blog "Drie hondvriendelijke vakantiehuisjes met omheinde tuin in België en Nederland"

bottom of page